מתקן לנייר טואלט הוא בדיוק האביזר הקטן שלכאורה נותן שירות מינורי, אך עם זאת, משדרג את החוויה של המשתמש ומשפר את התנאים ההיגייניים. אך כדי שהוא ימלא את התפקיד הזה, המתקן לנייר טואלט חייב להיות ממוקם כהלכה. נגיש, לא מפריע, בלי לדרוש מהמשתמש יכולות אקרובטיות או כישורי בלשות. איך עושים את זה? הכל במאמר הבא – איפה למקם מתקן לנייר טואלט.
אין דבר יותר מעצבן מלהיכנס לתא שירותים ציבוריים ולגלות שנייר הטואלט מונח על הניאגרה מלאת החיידקים במקום במתקן הייעודי לכך.
איך דואגים שזה לא יקרה? המומחים של מנל מסבירים איפה כדאי למקם מתקן לנייר טואלט? איך בוחרים מתקן לנייר טואלט?
איפה למקם מתקן לנייר טואלט?
למיקום מתקן נייר הטואלט חשיבות רבה ליצירת שימוש נוח. אנחנו לא נרצה שהמתקן יהיה רחוק, גבוה ולא מותאם למשתמש. אנשי המקצוע של מנל משתפים אתכם במידע מקצועי שנראה זניח, אבל הוא למעשה חשוב:
טיפ ראשון- קשור לעיתוי של הרכבת מתקן נייר הטואלט והוא בתום הרכבת השירותים. אמנם מדובר בטיפ טריוויאלי עם זאת חשוב מאוד. אף אחד לא רוצה לפרק את מתקן נייר הטואלט לאחר שנקדח בין האריחים או הודבק לקיר בגלל מיקום לא נכון. לכן, מתקן לנייר טואלט מתקינים בשלב האחרון.
טיפ שני- למצוא את הגובה האידיאלי למתקן. מיקום סטנדרטי יהיה באזור ה-65 ס"מ מהרצפה. אך כדאי לבצע "מדידה". הסיבה שכדאי לעשות מדידה ולא ללכת על 65 ס"מ באופן גורף הוא שוני בגובה של האסלות, ובממדי תאי השירותים, שמשפיעים על הנוחות של השימוש במתקן נייר הטואלט.
כעת נחשוב על המיקום הרוחבי של המתקן על גבי הקיר. גם כאן מאוד עוזר לשבת ולהושיט את היד לנסות למצוא את המיקום הרוחבי האידיאלי. שימו לב, אם הקיר עליו אתם מעוניינים להציב את המתקן לנייר טואלט הוא קיר קרמיקה, מומלץ לא לקדוח בקרמיקה עצמה אלא ברובה, כלומר בין אריחי הקרמיקה. עוד מומלץ לסמן את המיקום בעזרת עיפרון.
אם לא מרגיש לכם בנוח לקדוח בקיר, שקלו אפשרות של התקנה באמצעות דבק, ללא קידוחים. בחרו דבק חזק במיוחד שימנע נפילה חוזרת של המתקן. מתקן יציב הוא מתקן בטיחותי שלא זז לשום מקום.
טיפ נוסף- שימו לב שהמוט של המתקן, עליו מולבש הגליל פונה לכיוון הדלת ולא לכיוון הקיר. כלומר, שהמשתמשים מושכים את הנייר לכיוונם, ולא הצידה. למה זה חשוב? על מנת למנוע נפילה של גליל נייר הטואלט לרצפה בגלל כיוון המשיכה.
בחירת מתקן לנייר טואלט
בכל הקשור לבחירת מתקן לנייר טואלט מומלץ לבחון את הפרמטרים הבאים:
גודל- ישנם מתקנים לגליל בודד, לשני גלילים ואפילו שלושה. חשבו על השימוש שהולך להיעשות במתקן, האם קיימת תחלופה גדולה של משתמשים שאז מתקן גדול יותר יכול להיות יעיל.
עם או בלי מכסה? תוספת של מכסה על מתקן נייר הטואלט מגן מפני לכלוך על גליל הנייר ואף מראה על הקפדה על הפרטים הקטנים ומחשבה על הנראות. שקלו אפשרות של בחירת מתקנים לנייר טואלט עם מכסים.
חומר ועמידות- מתקנים שונים עשויים מפלסטיק, מתכת או נירוסטה. חשוב לבחור מתקן עמיד, יציב ונוח לשימוש ככה שיעשה בו שימוש נוח לטווח ארוך.
עיצוב- ליצירת מראה אסתטי שתואם את הסביבה הקפידו לבחור מתקן איכותי ומעוצב. נכון זה "רק" מתקן לנייר טואלט, אבל כלל ידוע בעיצוב חלל הוא שהיופי נמצא דווקא בפרטים הקטנים.
את הגליל מרכיבים מלמעלה או מלמטה?
אחרי שבחרנו מתקן לנייר טואלט והתקנו אותו בצורה נכונה, אפשר להניח את גליל נייר הטואלט. אבל, איך? מלמעלה או מלמטה? ובכן, מדובר בלא פחות מתעלומה שמטרידה לא מעט אנשים זמן רב. המומחים של מנל ישמחו לפתור אותה עבורכם.
את גלילה נייר הטואלט מרכיבים עם הצד הפונה כלפי מעלה (כלומר רחוק הקיר) ויש לכך אפילו גיבוי מחקרי. במחקר שנערך באוניברסיטת קולרדו נחשף שתליית גליל נייר הטואלט מתחת מעלה את הסיכויי לפיזור חיידקים. למה? כי כשנייר הטואלט נמצא למטה יש סיכוי גדול יותר שתגעו בקיר עליו ניתן למצוא לא מעט חיידקים. מקווים שלא חידשנו לכם, בכל אופן, כך או כך, תמיד מומלץ לשטוף ידיים לאחר שימוש בשירותים.
לסיכום
במאמר זה הסברנו איפה למקם מתקן לנייר טואלט כשהטיפ המרכזי שצריך להוביל את המתקין הוא לתלות את המתקן במיקום נוח לשימוש, לא רק לפי מדידה, אלא לפי הושטת יד. בנוסף, בחנו את הפרמטרים שיעזור לכם לבחור מתקן נייר טואלט אידיאלי. במנל תוכלו למצוא מגוון רחב של מתקנים לנייר טואלט איכותיים ועמידים- לכל חלל שרק תבחרו.