נגישות
  • ניווט בעזרת מקלדת
  • התאמה לעוורי צבעים (גווני שחור/לבן)
  • התאמה לכבדי ראיה (צבעוניות הפוכה)
  • פונט נגיש
  • AAA
  • ביטול הנגישות (תצוגה רגילה)
  • נוסף לסל קניות:

טרנדיים שימושיים לבתי שימוש ציבוריים 2024

שירותים ציבוריים, מלתחות וחדרי רחצה מקבלים עם הזמן יותר ויותר מקום והערכה בקרב המעצבים ומשתמשי הקצה. העין הביקורתית בשנת 2024 מחפשת מעבר לפונקציונליות נטו גם מצוינות עיצובית. זו מתבטאת בדרך כלל בשימוש באביזרי היגיינה מתקדמים.
 
עיצובים מודרניים וקדמה טכנולוגית עומדים בחזית. המגמה- להשביח ולשדרג את החללים הללו לכדי מקום שהוא גם שימושי אך לא פחות חשוב- שומר על ביטחון בריאותי ומראה מלבב.  במאמר הבא נחשוף טרנדים עולמיים ועיצובים יחודיים שהם השראה ונבדוק מהן הטכנולוגיות העומדות מאחורי אביזרי ההיגיינה החדשניים ביותר שלשוק יש להציע לשוטף הידיים הממוצע.
 

אינטגרציה טכנולוגית משופרת

העידן הדיגיטלי הוביל גל חדש של אינטגרציה טכנולוגית בתוך מתקנים ציבוריים, תוך שינוי אינטראקציות וציפיות של משתמשים. מערכות לוקרים חכמות, למשל, ממנפות טכנולוגיית RFID או חיישנים ביומטריים, ומציעות למשתמשים חוויה ללא מפתח, מאובטחת ומותאמת אישית. התקדמות מסוג זה לא רק מייעלת את התפעול אלא גם מעלה את רמת הפרטיות והאבטחה של המשתמש.
 
לוקרים חכמים כאלו תוכלו למצוא בביקור באצטדיון הלאומי של סינגפור. אלו מספקים להמוני המבקרים פתרון אחסון חלק ומאובטח, המשפר את חווית האירוע הכוללת. תפיסה זו משקפת גם את האימוץ של מנל בטכנולוגיות מתקדמות בהיצע הלוקרים שלה, תוך שימת דגש על קלות שימוש ואבטחה מוגברת.
 

חומרים מהפכניים

המעבר לעבר קיימות ועמידות הוביל לחקירה ואימוץ של חומרים מהפכניים בבניית חדרי הלבשה ושירותים. חומרים ידידותיים לסביבה, כגון פלסטיק ממוחזר וחומרים מרוכבים מתכלים, משמשים כדי להפחית את ההשפעה על הסביבה מבלי להתפשר על חוזק או אסתטיקה.
 
פרויקט עדן בקורנוול בריטניה הוא דוגמא מובהקת לכך. הפרויקט אימץ חומרים ידידותיים לסביבה בכל המתקנים שלו, כולל חדרי השירותים, כדי ליישר קו עם משימת הקיימות שלו. הפרויקט כולל קומפלקס גניים בוטניים ומבנים שונים המהווים מערכת אקולוגית. את הפרויקט תכנן האדריכל ניקולאס גרימשו ממובילי הבנייה הירוקה בעולם. באופן דומה, דוגמא ישראלית לקונספט העומד בתכונות של עמידות וקיימות ניכרת בבחירת הלוקרים סטרפה  שאינם רק עמידים בפני בלאי אלא גם ידידותיים לסביבה. נתחיל-
 

היגיינה חכמה

ככל שחולף הזמן, סטנדרט ההיגיינה החכמה הולך ומשתלט על חדר השירותים הציבוריים והופך נפוץ יותר ויותר. חשיבות ההיגיינה במרחבים הציבוריים מעולם לא הייתה פופולרית יותר. אביזרי היגיינה חכמים הכוללים ברזים ללא מגע, מטהרי אוויר אוטומטיים, סבוניות מצוידות חיישנים, מתקנים לניגוב ידיים ומייבשי ידיים אוטומטיים, פחים המצוידים גם הם בחיישני תנועה, בקיצור- כל שרשרת הניגוב הפכה לחכמה, וכל זאת כדי למזער מגע ישיר ולהפחית את התפשטות החיידקים. אביזרים אלו מעבר להיותם היגייניים בטרוף, הם גם יעילים יותר ולעיתים קרובות מפחיתים בזבוז וחוסכים במים ובאנרגיה. מעבר לכל המובן מאליו, ברמת העיצוב הם מבססים אמירה של יוקרה והשקעה בלקוח. 
 

בקרה וניהול מבוססי אפליקציה

אחד הטרנדיים חובקי עולם הנמצאים היום גם בשירות בתי השימוש הוא יישומים ואפליקציות לשליטה וניהול המתקנים. בעלי ומנהלי מתקנים יכולים לפקח על דפוסי שימוש, צרכי תחזוקה, ואפילו לשלוט בגישה ללוקרים ולשירותים מרחוק.
 
עבור משתמשים, האפליקציות יכולות לספק מידע בזמן אמת על זמינות, לאפשר הזמנות מראש ואפילו להציע אינטראקציות היגייניות וללא מגע. נטוס רגע שוב לסינגפור הידועה בחינוך האקסטרימי לניקיון, ממש בירידה מהמטוס במתחם הקניות של נמל התעופה הבינלאומי הטמיעו אפליקציה מתוחכמת המאפשרת למבקרים ליצור אינטראקציה עם שירותים שונים בצורה חלקה.
 
האפליקציה מספקת מידע בזמן אמת על זמינות המתקנים, בין אם שירותים ציבוריים רגילים או שירותי נכים מאובזרים בציוד משלים, כולל שירותי לוקרים, ומאפשרת למשתמשים להזמין ולגשת לוקרים ללא מפתחות פיזיים. 
 
קפיצה קטנה לתחנת שינג'וקו בטוקיו, אחת ממוקדי התחבורה העמוסים ביותר בעולם, מציעה מגוון גדלים ותצורות של לוקרים, המספקת מענה לצרכים המגוונים של מיליוני נוסעים יומיומיים.
 
במוזיאון וויטני לאמנות אמריקאית בניו יורק תוכלו למצוא מיצג שלם של עיצובים כוללניים לשירותים, משמע- חסרי מגדר, המשקפים שינוי חברתי רחב יותר לקראת הכללה. חידושים כמו שירותים ומלתחות ניטרליים מגדרית, יחד עם עיצובים תואמי ADA, הופכים לפרקטיקה סטנדרטית במתקנים ציבוריים ברחבי העולם.
 

לסיכום

השילוב של מערכות אוטומטיות, טכנולוגיות חכמות, ניהול מבוסס אפליקציות וחומרים אנטי-בקטריאלים בעיצוב ובפונקציונליות של חדרי הלבשה ושירותים ציבוריים מסמנים התקדמות משמעותית בניהול המרחב הציבורי.
 
המחויבות של מנל לחידושים אלו משקפת הבנה של הצרכים המתפתחים של משתמשים ושל מנהלי מתקנים כאחד, וממצבת אותם בחזית יצירת סביבות ציבוריות בטוחות, יעילות יותר וידידותיות יותר למשתמש.