נגישות
  • ניווט בעזרת מקלדת
  • התאמה לעוורי צבעים (גווני שחור/לבן)
  • התאמה לכבדי ראיה (צבעוניות הפוכה)
  • פונט נגיש
  • AAA
  • ביטול הנגישות (תצוגה רגילה)
  • נוסף לסל קניות:

לוקרים – לא רק בבית הספר וחדר הכושר

לוקרים הם תאי אחסון קטנים המשמשים בדרך כלל במקומות ציבוריים כמו בתי ספר, משרדים, שדות תעופה, חדרי כושר וספא. בשנים האחרונות ניתן למצוא לוקרים לאחסון גם במרכזי קניות תיירותיים על מנת לאפשר לקונים לאחסן את הרכישות שלהם ולהמשיך להסתובב בנוחות בעיר. זה כשלעצמו סטארט אפ מטורף. אבל לא תמיד היו הלוקרים הכל כך חיוניים, חלק מהנוף הציבורי. מה היינו עושים בלעדיהם, מי המציא את הלוקר הראשון וממה הם עשויים? כל זאת ועוד קצת, במאמר הבא, לקרוא ולנעול.

מי המציא את הלוקר הראשון

ממצאים ועדויות ללוקר הראשון אנו מוצאים כבר בתרבות יוון העתיקה וברומא, שם אנשים אפסנו את חפציהם האישיים בתאי אחסון קטנים העשויים לרוב מחימר. שם כמובן היו חסרות הדלתות  והמנעולים, ועוד כמה פרטים שהופכים את הלוקר למה שהוא, אך הקונספט הרעיוני כבר היה שם – לשמור את החפצים האישיים במקום בטוח גם לא בבית. 

במאה ה-19 החלו להשתמש בארוניות בבתי ספר ובמוסדות אחרים. הפטנט הראשון ללוקר הוגש בשנת 1866 על ידי ג'ורג' וו. נוהל, ממציא גרמני-אמריקאי. הפטנט של נוהל תיאר מערכת לוקרים שהורכבה מסדרה של תאים, כל אחד עם מנעול ומפתח. התאים תוכננו לשימוש בבתי ספר, ספריות ומבני ציבור אחרים, שם ניתן היה להשתמש בהם לאחסון חפצים אישיים כגון ספרים, בגדים וחפצים אחרים. אלו היו הלוקרים הראשונים כפי שאנו מכירים אותם היום. 

ואכן הלוקרים בארצות הברית הוא כבר מזמן פריט חובה בכל היי סקול וקולג'. אין סדרת טלוויזיה אמריקאית, החל משנות ה 80, בה הלוקר לא משמש שחקן משנה בעלילה. הלוקר האישי דרכו התנכלו נערים זה לזה, השאירו פתקי אהבה או סתם ניהלו שיחות ברומו של חומר להדברת פצעונים. השנים חלפו ולוקרים כבר מזמן אינם נחלתם של האמריקאים. הם עשו עליה ארצה ועל הדרך עברו שדרוגים ברמת החומרים מהם הם מיוצרים ואפשרויות האבטחה שלהם.

הקלות הבלתי נסבלת של האחסון

עוד נישה בהם משמשים הלוקרים שחקן משמעותי הוא בשירות הדואר. לוקרים מאובטחים היטב אשר באמצעותם ניתן לאחסן חבילות ודברי דואר כאשר ניתן לפתוח אותם אך ורק באמצעות קוד אישי זמני המגיע לנייד. בכך למעשה השלימו הלוקרים את המהפך מקופסת אחסון פשוטה לכספת של ממש בשרות הציבור. הלוקרים של היום עשויים מחומרים קשיחים ובעלי עמידות גבוהה. זה קריטי כיוון שרוב הלוקרים עובדים בתנאים קשים- אם במסגרת קנטרי קלאב באחוזי לחות גבוהים וסכנת החלדה תמידית, אם כשומרי חפצים של תיכוניסטים עם נטייה לוונדליזם, טריקת דלתות, מדבקות ומרקרים הם הלחם ומים של הלוקר המקומי. לכן פיתוחים ושדרוגים קורים כל הזמן. לוקר טרספה למשל העשוי HPL - למינציה בלחץ גבוה , זהו חומר נקי, חזק ובעל יופי וסטייל מודרניים. ניתן לייצר אתו במגוון צבעים אינסופי ובכך להתאימו לכל צורך עיצובי. 

מלבד חומרי גלם חזקים ועמידים, כפי שאמרנו הלוקר המודרני, על פי צורך יודע לכלול גם מנעולים אלקטרוניים, לוחות מקשים דיגיטליים ותכונות אבטחה מתקדמות אחרות כדי להבטיח את הבטיחות והאבטחה של חפצים אישיים. בנוסף, הרעיון של לוקר יושם בצורה דיגיטלית או וירטואלית, כמקום מאובטח לאחסון קבצים או מידע דיגיטליים.

לסיכום, אפשר לומר שהמצאת הארונית שיפרה מאוד את הארגון והאבטחה של החפצים האישיים במרחבים הציבוריים, והפכה אותו לחלק מהותי מהחיים המודרניים וכל פגישה איתו היא הקלה על הכתפיים העייפות משופינג ושקט נפשי שחפצים שלנו במקום מבטחים. 

גם אנחנו במנל לוקחים את הלוקרים בשיא הרצינות וגאים בהיצע הלוקרים הרחב שיש לנו להציע לכם בהתאם לצורך המאוד ספציפי אותו הם צריכים לשרת. היועצים של מנל זמינים עבורכם לכל שאלה בנוגע ללוקר המושלם. מוזמנים להתקשר.