נגישות
  • ניווט בעזרת מקלדת
  • התאמה לעוורי צבעים (גווני שחור/לבן)
  • התאמה לכבדי ראיה (צבעוניות הפוכה)
  • פונט נגיש
  • AAA
  • ביטול הנגישות (תצוגה רגילה)
  • נוסף לסל קניות:

לוקרים HPL – חומר המשלב איכות, נוחות ועיצוב

לפעמים אנחנו פוגשים בטכנולוגיה במקומות לא צפויים. כשאנחנו קונים מכשיר חשמלי או אלקטרוני, אפילו רכב, אנחנו מצפים לפגוש טכנולוגיה מתקדמת שתעמוד לשירותנו. אך לפעמים הטכנולוגיה "מתחבאת" גם במקומות שאנחנו לא מצפים לפגוש אותה. אחד המקומות האלה הוא הנדסת חומרים, שם פיתוחים טכנולוגיים שונים, גם בשיטות הייצור, גם בתהליכים זמינים, וגם בשימוש בחומרים שונים, מביאים לפתחנו טכנולוגיה מתקדמת בצורת חומרים במוצרים שלא מתקשרים אצלנו לטכנולוגיה בכלל.

דוגמה מצוינת לכך היא לוקרים HPL, בהם החומר הוא חלק משמעותי מאד ביתרון של המוצר.

היועצים של מנל פה כדי להסביר לכם הכל על HPL בכלל ועל לוקרים HPL בפרט.

 

מה זה HPL?

נתחיל מהגדרה יבשה, HPL זה ראשי תיבות של High Pressure Laminate או בעברית – למינציה בלחץ גבוה. טוב, פחות או יותר עברית...

שם נפוץ נוסף לחומר הוא טרספה.

החומר החדשני כולל שכבות שכבות של נייר קראפט, שהוא סוג של נייר חום חזק ועמיד.

כל שכבה של נייר הקראפט ספוגה בדבק שרף פנולי (טבעי), הנחת השכבות ספוגות הדבק זו על גבי זו יוצרת מהם יחידה אחד בעלת חוזק גבוה וכמה תכונות מיוחדות.

ראשית, מבחינת תקן, החומר HPL מיוצר לפי התקן האירופי EN-438 כך שאתם יודעים שלא כל חומר יכול להתהדר בתואר הזה.

שנית, מדובר בחומר עמיד במיוחד בתנאי סביבה קשים, ובמיוחד בתנאי רטיבות ולחות, לכן הוא מומלץ לשימוש במקומות כמו מלתחות, חדרי כושר, חוף הים ועוד. מסיבה זו ניתן למצוא אותו בשימוש נפוץ גם במחיצות שירותים וכמובן, לוקרים HPL, בדיוק מאותן סיבות.

בנוסף, זהו חומר עמיד מאד בשימוש אינטנסיבי ובתנאי לחץ בגלל המבנה השכבתי שלו, ולכן הוא מצוין לשימוש במקומות ציבוריים ובשימוש יומיומי, ובמיוחד במקומות בהם, איך לומר זאת בעדינות, שלמות הריהוט והמתקנים לא עומד כל הזמן בראש מעייניהם של המשתמשים.

 

מדוע לוקרים HPL עדיפים מלוקרים מחומרים אחרים?

ראשית, כמעט בכל שימוש של לוקרים, אנחנו נשים לב שהם נמצאים או בתנאי סביבה קשים, או בתנאי שימוש אגרסיביים.

לוקרים בקרבת מלתחות, מקלחות, שירותים, חוף הים וכו', חשופים להרבה מאד רטיבות ולחות. רוב החומרים, החל מעץ על סוגיו ועד מתכות שונות רגישים מאד לרטיבות ולחות ודורשים תחזוקה או החלפה גבוהים בתנאים אלה. לא כך הדבר עם לוקרים HPL.

ואם זה לא תנאי סביבה קשים, זה שימוש אגרסיבי. תלמידי בית הספר, או מבקרים בתחנת הרכבת או הקניון, לא בדיוק נוהגים בלוקרים שלהם ב"רכות". הם ממהרים, הם עסוקים, הם משתוללים, והלוקרים סובלים. אלא אם יש לכם לוקרים HPL שיכולים לעמוד בעומס.

 

יתרונות נוספים – תחזוקה ועיצוב

בנוסף ליתרונות שכבר צוינו של עמידות ותנאי סביבה יש ללוקרים HPL גם יתרונות נוספים.

הראשון הוא העיצוב. לוקרים HPL מגיעים במגוון רחב מאד של צבעים. ניתן להכין את ה HPL כמעט בכל צבע אפשרי וכך לא צריך להתפשר על עיצוב החלל, וניתן להכניס צבע ושמחה, וגם להתאים לעיצוב הקיים.

היתרון השני הוא בתחזוקה השוטפת. הניקיון והתחזוקה של לוקרים HPL והסביבה שלהם הוא קל ופשוט, בין היתר מפני שלא צריך להיזהר להרטיב אותם, בין אם בשטיפה, ניגוב בסמרטוט ועוד. זה מקל מאד גם על תחזוקה וניקיון שוטפים וגם בטיפול ב"תקלות נקודתיות" הנדרשות מידי פעם.

 

לסיכום – לוקרים HPL, טכנולוגיה במקום שלא ציפיתם לה

לוקרים HPL הם דוגמה מצוינת איך שיפורים טכנולוגיים באים לעזרתנו גם בתחומים הכי לא "טכנולוגיים" שיש כמו לוקרים.

השימוש בלוקרים HPL מאפשר תחזוקה נוחה, מגוון צבעים ומבטיח עמידות בתנאים קשים ולאורך זמן.

פנו ליועצים של מנל, ובקשו לשמוע עוד על לוקרים HPL.